Svjetski dan Roma 2016. godine

U organizaciji Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA" iz Zagreba, Udruge za bolji život Romkinja TRAIPE iz Zagreba te u suradnji sa predsjednicima i predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine iz svih županija Republike Hrvatske te uz potporu Savjeta za nacionalne manjine i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, u Zagrebu u Muzeju "MIMARA" svečano je obilježen Svjetski dan Roma.

Kao i svake godine, svečanom obilježavanju odazvali su se brojni gosti iz političkog života Republike Hrvatske, predvođeni predsjednikom sabora akademikom Željkom Reinereom, izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem te ministrima iz vlade RH, a uz sudjelovanje brojne romske zajednice iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Ovom prilikom dodijeljene su posthumna priznanja nekolicini romskih djelatnika, a ova priznanja primili su članovi najuže obitelji. Godišnju nagradu za rad i zalaganje u razvoju romske zajednice, dobio je rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. Damir Boras.

Nakon svečanosti, skup je iskorišten i za dogovore oko budućeg djelovanja Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARE".

I ovom prilikom zahvaljujemo našem prijatelji iz Slavonskog Broda, gospodinu Čedi Todoroviću koji nam je ustupio slike snimljene na ovoj svečanosti.