Potpisan ugovor o izgradnji igrališta u naselju Bolman
28.01.2020
IZVJEŠTAJ NEOVISNOG REVIZORA O REVIZIJSKOM UVIDU FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA SAVEZA ROMA U REPUBLICI HRVATSKOJ “KALI SARA”
30.06.2020

Predstavljena radionica “Romi- Aktivni građani”

U hotelu International u subotu i nedjelju, 1. i 2.  veljače održana je radionica „Romi- Aktivni građani“ u suradnji  Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i Ivone Beus – Richembergh s ciljem jačanja organizacijskih kapaciteta udruga, predstavnika i Vijeća romske nacionalne manjine okupljenih u Savezu.

Sudionike su tom prilikom pozdravili predsjednica Roma u Republici  Hrvatskoj “KALI SARA”  Suzana Krčmar, na čiju je inicijativu seminar organiziran, te gospodin Veljko Kajtazi.

Ideja ove dvodnevne radionice bila je, između ostalog, predstaviti i obraditi teme koje bi pomogle sudionicima u poboljšanju njihovih komunikacijskih i prezentacijskih vještina, u pregovaranju, vođenju i upravljanju te kako, uz sve naučene vještine, pravilno sudjelovati na sastanku.

Ovo je bila prva radionica u nizu, a sljedeća se održava već 22. i 23. veljače na istom mjestu s novim temama i korisnim interaktivnim aktivnostima. U kasnijim fazama projekta cilj je obuhvatiti više sudionika organizacijom sličnih radionica na terenu u županijama sa znatnim udjelom romske nacionalne manjine.