Donesen Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave za SRRH “KALI SARA” za 2021. g.
01.01.2021
Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina objavio poveznice na izlaganja s virtualnih konferencija o uključivanju Roma u hrvatsko društvo
20.01.2021

Članovi Saveza u potresom pogođenim romskim naseljima

Nakon niza razornih potresa koji su pogodili središnju Hrvatsku, predsjednica Saveza Roma Republike Hrvatske “KALI SARA” Suzana Krčmar i članovi Saveza organizirali su se u dostavi pomoći za potresom pogođena romska naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Predstavnici Saveza 30. su prosinca sudjelovali u raspodjeli paketa humanitarne pomoći stanovnicima naselja u Capraškim Poljanama, Palanjku, Donjoj Gračenici i drugima.

Dok Hrvatsku nastavljaju pogađati nizovi popratnih potresa, svjedočimo predanom radu službi, udruga, ali i velikoj požrtvovnosti, solidarnosti i nesebičnosti građana Republike koji uporno daju novčanu i materijalnu pomoć te svoj trud da bi pomogli u zbrinjavanju stanovništva pogođenih područja i otklanjanju posljedica potresa.

Savez Roma Republike Hrvatske „KALI SARA” nastavlja pratiti situaciju na terenu i u suradnji s predstavnicima romske zajednice radi na analizi učinaka potresa na romsko stanovništvo pogođenih područja.