Otvorena međunarodna putujuća izložba o holokaustu Roma
29.06.2017
Najava: Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen
25.07.2017

Održan dvodnevni sastanak u Sisku

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” održao je 18. i 19. srpnja 2017. godine redovni sastanak u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na sastanku svi prisutni predstavnici romske manjine predstavili su svoje probleme s kojima se susreću u svojim mjestima i naseljima kao i poteškoće na koje nailaze u svom radu. Na sastanku, kao gost bio je prisutan i saborski zastupnik, Veljko Kajtazi. Na sastanku su se svi predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine kao i udruga složili da su problemi Roma u Hrvatskoj slični, krenuvši od obrazovanja, zapošljavanja, legalizacije, nemogućnosti dobivanja priključka na vodovodnu mrežu i struju kao i uvjeta života u romskim naseljima.

Nakon sastanka Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” zajedno sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem obišli su romska naselja Capraške Poljane i Palanjak.

Zbog nevremena koje se dogodilo prošlog tjedna u Sisku sa jedne obiteljske kuće jaki vjetar odnio je krov koji je bio privremeno izgrađen. Vlasnik kuće, Stanoja Todorović izjavio je da je sva sreća što vjetar nije krov odnio na susjednu kuću i nanio veću štetu, te sada apelira na sve koji su mu u mogućnosti da mu pomognu kako bih sanirao krovište na obiteljskoj kući.