Najava: Promocija publikacije “KALI SARA – Prvih deset godina”
08.05.2018
SRRH “KALI SARA” na međunarodnom znanstvenom skupu u Jasenovcu
19.05.2018

Održana promocija publikacije “KALI SARA – Prvih deset godina”

14. svibanj – U prepunoj knjižnici Bogdana Ogrizovića održana je promocija publikacije “KALI SARA – Prvih deset godina”. Riječ je o obilježavanju prvih deset godina rada udruge koja je jedna od najaktivnih romskih udruga, a djeluje na području cijele Republike Hrvatske i okuplja najviše članova romske zajednice.

Deset godina rada ukoričeno je u publikaciju koja kronološki i po temama prati rad Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”. On nastavlja dugogodišnju tradiciju Udruge za promicanje obrazovanja Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA”.

“Upravo je jedna ovakva publikacija, pisani trag, koji će ostati iza svih nas, za buduće generacije, neizmjerno važna. Upoznavanje šire javnosti s vašim radom, s vašom kulturom, jezikom i običajima, u suradnji s institucijama ovoga Grada, pridonijet će boljem međusobnom razumijevanju te kvalitetnijem, zajedničkom životu u Gradu Zagrebu, stoga sam neizmjerno ponosan što smo pokrovitelji ovog događaja. Vrata Gradske skupštine širom su vam i uvijek otvorena”, istaknuo je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine koja je ujedno i pokrovitelj održane promocije.

Od uzvanika bili su prisutni još izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Elizabeta Knorr, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, saborske zastupnice Irena Petrijevčanin Vuksanović i Ermina Lekaj Prljaskaj, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjine Vlade Republike Hrvatske Alen Tahiri, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, profesor Ljatif Demir te ostali suradnici iz ureda Vlade RH i ministarstava s kojima je udruga ovih godina uspješno surađivala kao i predstavnici romskih udruga i vijeća na razini županija, gradova i općina, predstavnici ostalih nacionalnih manjina te predstavnici jedinica lokalne samouprave i veleposlanstava.