Mladi u posjeti Romskom memorijalnom centru Uštica u sklopu seminara “Izgradnja kompetencija za zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije”
24.08.2021
U Osječko-baranjskoj županiji održani prvi edukacijski ciklusi za mlade Romkinje
19.11.2021

Posjet Sofiyje Zahove SRRH KALI SARA

15. rujna 2021. godine, SRRH KALI SARU s islandskog je instituta za strane jezike Vigdís Finnbogadóttir posjetila Sofiyja Zahova, bugarska poslijedoktorandica na Islandu i partnerica projekta fonda za aktivno građanstvo (ACF) „Obrazovane Romkinje – Osnažene romske zajednice!“, koji od veljače 2021. godine u šest hrvatskih županija provodi SRRH KALI SARA.

Tijekom trodnevnog posjeta KALI SARI kao partnerskoj organizaciji, Sofija Zahova sudjelovala je na interaktivnim radionicama vezanim za projekt „Obrazovane Romkinje – Osnažene romske zajednice!“ tijekom kojih je govorila o svome dugogodišnjem angažmanu s europskim romskim zajednicama, upoznata s radom KALI SARE i projektima koje ista provodi, te svojim znanjem i savjetima doprinijela aktivnostima projekta „Obrazovane Romkinje – Osnažene romske zajednice!“, posebno u dijelu pripreme priručnika „Za moje zdravo odrastanje“ namijenjenom mladim Romkinjama u dobi od 13 do 18 godina, za koje se spomenuti projekt upravo i provodi.

Tijekom posjete, Sofiyja Zahova također je s kolegicama iz KALI SARE posjetila Romski memorijalni centar Uštica i istoimeno romsko groblje, gdje je imala priliku uživo pogledati izložbu o tragičnom stradanju Roma tijekom Drugog svjetskog rata, te odati počast poginulim žrtvama.