Posjet Istarskoj županiji
31.03.2016
U Slavonskom Brodu uređuje se dječje igralište
05.04.2016

Sastanak sa gradonačelnikom Pule g. Miletićem

Uz gradonačelnika Pule, g. Miletića na sastanku su bili prisutni zamjenik gradonačelnika Grada Pule Fabrizio Radin, gradonačelnik grada Vodnjana Klaudio Vitasović, potpredsjednica skupštine Istarske županije Tamara Brussich, P.O. gradonačelnika pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnik Grada Pule Aleksandar Matić, ravnateljica lokalnog Centra za socijalnu skrb Dorijana Srdić te predstavnica  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Pula Tanja Lorencin Matić.

Uz predsjednicu Saveza Roma u RH “KALI SARA” Suzane Krčmar, sastanku su prisustvovali i lokalni romski predstavnici: predsjednik VRNM Grada Pule Jetiš Bajrami, predsjednik VRNM Istarske županije Nedžat Bajrami, zamjenik predsjednika VRNM Istarske županije Mario Horvat,  predsjednik udruge Roma Istre Veli Huseini, predsjednik VRNM Grada Vodnjana Ibrahim Punušković, predstavnik lokalne romske udruge Dedo Bajramović te jedan od mještana romskog naselja iz Pule, a sastanak je organizirao i na njemu aktivno sudjelovao saborski zastupnik gospodin Veljko Kajtazi.

Tema sastanka su bili problemi lokalne romske zajednice na području Grada Pule, ali i cijele Istarske županije. Kao najakutniji problem istaknuo se problem položaja romske zajednice koja stanuje u barakama u neposrednoj blizini centra grada Pule. Romski predstavnici istaknuli su brojne opasnosti i loše životne uvjete s kojima se suočavaju stanovnici  baraka te potrebu da se problem riješi što prije.

Saborski zastupnik Kajtazi istaknuo je kako će učiniti sve u njegovoj moći da se rješavanje navedenih problema potakne i na nacionalnoj razini, pogotovo imajući u vidu da se na području  grada Pule nalazi znatan broj neiskorištenih objekata kao i drugih prostora koji bi mogli poslužiti kao alternativni smještaj za stanovnike baraka.

Lokalni romski predstavnici obvezali su se dostaviti točne podatke nadležnim institucijama nakon čega će uslijediti proces pronalaženja dugoročnog rješenja problema  Roma Grada Pule.

Posjeta Puli Posjeta Puli Posjeta Puli