Obilježen Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu/Samudaripen
03.08.2018
Započeli radovi na izgradnji sportskog igrališta u Capraškim Poljanama
22.08.2018

SRRH “KALI SARA” boravila u Makedoniji povodom obilježavanja Samudaripena

6. kolovoz 2018. godine – SRRH “KALI SARA” boravio je u Makedoniji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen. Hrvatsku delegaciju činili su saborski zastupnik Veljko Kajtazi, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina g. Alen Tahiri i predsjednica Savez Roma u RH “KALI SARA” gđa Suzana Krčmar.

Delegacija je imala sastanak u Vladi Republike Makedonije s ministrom g. Axelom Ahmedovskim zaduženim za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma u Makedoniji. Razmijenili su mišljenja o problemima u provedbi strategija za Roma te razgovarali o nastavku međunarodne kulturne suradnje. Na sastanku je bio prisutan i g. Samka Ibraimoski, zastupnik Roma u makedonskom parlamentu.

U sklopu službenog posjeta Republici Makedoniji delegacija se sastala i s gradonačelnikom Općine Šuto Orizari (Šutke) g. Kurtom Dudušom i njegovim suradnicima. Većinu stanovništva u Općini čine Romi, a i jedan od službenih jezika je romski.