Mir Božji, Hristos se rodi!
06.01.2018
SRRH “KALI SARA” sudjelovao na sastanku s gradonačelnikom Grada Zagreba, g. M. Bandićem
26.01.2018

SRRH “KALI SARA” podržao zastupnika Kajtazija u priopćenju o naslovu knjige i predstave “Ciganin, ali najljepši”

Predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”Suzana Krčmar, osvrnula se na reakcije na priopćenje saborskog zastupnika Veljka Kajtazija o naslovu knjige “Ciganin, ali najljepši” Kristijana Novaka i istoimene predstave.

“Nastavno na negodovanja koja su uslijedila uslijed reakcije saborskog zastupnika Veljka Kajtazi na naslov knjige i predstave “Ciganin, ali najljepši”, ovim putem javno izražavamo podršku zastupniku u ime Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” kao najveće romske organizacije u Republici Hrvatskoj.

Smatramo da je zastupnik Kajtazi ispravno reagirao kada je istaknuo da ovaj izraz, čak onda i kad se koristi u umjetničke svrhe, kod nas Roma izaziva nelagodu te bismo ga zbog toga trebali izbjegavati u svakom kontekstu. Smatramo kako pozornost koju je predstava izazvala ni na koji način neće unaprijediti položaj Roma te da je trenutni prioritet baviti se konkrentnim modelima pomoći za sve ugrožene građane u Republici Hrvatskoj, a posebno romsku nacionalnu manjinu čiji je težak položaj već prepoznat na svim razinama.

Suzana Krčmar,

Predsjednica SRRH ‘KALI SARA’ ”