Održana dvodnevna edukativna radionica u Koprivničko-križevačkoj županiji
11.02.2018
SRRH “KALI SARA” održao kvartalni sastanak u Zagrebu
28.02.2018

SRRH “KALI SARA” sudjelovao na 2. sjednici Radne skupine za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma

22. veljače 2018. g. –  U Vladi Republike Hrvatske je održana 2. sjednica Radne skupine za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma na kojem su sudjelovali i članovi Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”.

Na dnevnom redu je bio 1. Prijedlog Kriterija za utvrđivanje financijske pomoći za romsku nacionalnu manjinu; 2. lnformacije u vezi izrade Akcijskog plana za uključivanje Roma 2018. – 2020.; 3. Pripreme za 2. sjednicu Povjerenstva za praćanje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. – 2020. g.

Pored toga, na dnevni red je saborski zastupnik Kajtazi, u suradnji s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, stavio plan nastavka legalizacije za 2018. g. kako bi na sljedećoj sjednici mogli donijeti zaključke o nastavku procesa.

Posebno je istaknuo nezadoljstvo izostankom provedbe Strateškim dokumenata koji se tiču položaja romske nacionalne manjine, ali i prijedlog da Povjerenstvo postane referentno mjesto na kojem će se donositi upute i zaključci izvršnim tijelima zaduženim za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma i Operativnog programa za romsku nacionalnu manjinu Vlade Republike Hrvatske.

22